Kom ihåg att märka kläder och saker till förskolestarten

Ska ditt barn snart börja i förskolan? Då har du förmodligen tusen olika saker att tänka på och komma ihåg, både rent praktiskt och känslomässigt. Något som måste med på listan är märkning av barnets kläder, matlåda, ryggsäck och allt som ska med till förskolan. Här är checklistan på vad du behöver komma ihåg att handla och märka.

 

Här är en kom ihåg-lista på allt som bör märkas med namnlappar:

  • Skor, stövlar och kängor. Det här är saker som kommer att stå på förskolan och med många barn som ska kläs på samtidigt är det lätt att gå vilse bland färger och storlekar.
  • Ryggsäcken. Det är praktiskt att ha en liten ryggsäck hängande på förskolan med torra kläder att ha med ute eller på utflykt. Men från och till hängs saker och ting tillbaka på fel plats – och då är det bra med namn på allt!
  • Ytterkläder. Regnkläder, overall, jacka – allt behöver märkas tydligt, för att undvika kaos och att dyra nya kläder hamnar i lådan med kvarglömda saker. Märk gärna mössan också. Ofta tar barnet av den när det är varmt och sen har den en tendens att försvinna.
  • Yllekläder och underställ. Kläder bör märkas tydligt och det mjuka varma understället, som alltid behöver vara med på förskolan, är extra bra att märka ordentligt.
  • Matlåda och drickaflaska. Till fruktstund och utflykt behöver man packa ner maten i något. Detta behöver också märkas. Man kan också få extra stora märken som täcker hela matlådan med ett eget motiv och namn! Här hittar du flera storlekar och motiv till sådana klistermärken.
  • Blöjpaket. Det är bra att märka alla blöjpaket som du tar med. Från och till lånas det och byts lite bland blöjorna och även om personalen är experter på att hålla ordning på förbrukningen är det lite enklare för dem när blöjpaketen är tydligt märkta.
  • Böcker och leksaker. Det kan kännas tryggt och bra att ha med sin snuttefilt, älsklingsnallen eller favoritboken i förskolestarten. Men då är det också extra viktigt att märka alla saker för om de försvinner blir det ju fullständig kris!

 

 

Gör namnlappar med barnets favoritmotiv

Om du låter barnet välja motiv är chansen stor att det enkelt känner igen sina egna märkta saker. Här finns många fina och roliga motiv att välja mellan. Ett litet tips när du gör namnmärken är att använda liten plats till texten, så att motivet blir så stort som möjligt. Det räcker kanske att skriva barnets förnamn och första bokstaven i efternamnet för att det ska bli enkelt att förstå vem som äger just den stöveln?

 

Klistermärken eller strykmärken?

Ja tack, både och! Inför förskolestarten är det stort behov av att märka alla saker och kläder, så beställ gärna både klistermärken och strykmärken. Vår erfarenhet är att strykmärkena används något mer sällan, så dessa kan det vara smart att beställa med bara efternamnet och sedan använda till alla i familjen. Klistermärken kan man tryggt beställa till alla familjemedlemmar. Det är överraskande hur många saker som behöver märkas när man väl igång. Men tappa inte modet – du sparar massor av pengar på att inte behöva köpa nya vantar, mössor och matlådor när de väl är märkta med namn.

 

Beställ namnmärken idag, så kan du iallafall kryssa för en punkt på listan med förberedelser.

Lycka till med förskolestarten!

Create name tag